Østrig - Hurtig afregning af vejafgift

Østrig

Der opkræves vejafgift på alle motorveje og motortrafikveje for køretøjer med en maks. tilladt vægt på mere end 3,5 t. Vejafgiften beregnes ud fra euronorm, kilometer og aksler.

FDE tilbyder at tage sig af kontakten til leverandøren, og registrering og fakturering i forbindelse med betalingen af vejafgifterne i Østrig.

Hvis du har en tysk OBU (On Board Unit) gennem FDE, kan vi også registrere dette udstyr til betaling af vejafgiften i Østrig.

GO-Box

Vejafgiften kan betales med et elektronisk apparat i køretøjet: GO-Box. Vi tilbyder MS kort, som skal knyttes til din GO-Box for at betalingen kan gå gennem os.

Sådan fungerer det
Apparatet installeres i forruden på køretøjet, og ingen anden installation er nødvendig. Det beregner afgifterne ud fra antal aksler, antal kørte kilometer og køretøjets euronorm.

Sådan får du apparatet
Så snart du har modtaget MS kortet, kan du hente din GO-Box på et af GO-Maut centrene. Find dem her.

Når du henter GO-Boxen, er det VIGTIGT at nævne, at apparatet skal knyttes til dit MS kort for at faktureringen kan gå gennem FDE.

Klik her for at se de aktuelle priser

Ændringer vedr. den østrigske vejafgift – GO-Box fra januar 2010
I januar 2010 ændrede Østrig reglerne for alle køretøjer med en maks. tilladt vægt på mere end 3,5 t. Siden da har afgiften været baseret på køretøjets euronorm iht. EU’s lovgivning.

Afgiften er inddelt i tre kategorier: A, B og C.
Kategori C – gælder for euronorm 0-3, ca. 10% mere end nu.
Kategori B – gælder for euronorm 4-5, ca. 4% mindre end nu.
Kategori A – gælder for euronorm EEV og 6, ca. 10% mindre end nu.

Eksisterende GO-Box
Den eksisterende GO-Box kan stadig bruges, men den kodes automatisk om til den nye kategori C. Derfor skal du vise din GO-Box til et GO-Box center, hvis køretøjet ikke er euronorm 0-3. På centeret vil apparatet blive kodet med den rigtige euronorm.

Alternativ benytte denne formular

TEU

Dette apparat kan bruges som betalingsmiddel i Østrig, Frankrig, Spanien, Italien, Portugal, Liefkenshoektunnelen i Belgien og på A4 mellem Krakow og Katowice i Polen. Flere lande vil løbende blive tilføjet.

Standard setup af dette apparat inkluderer Frankrig, Liefkenshoektunnelen i Belgien og A4 i Polen. Andre lande kan tilføjes.

Sådan fungerer det
Apparatet vil bl.a. blive udstedt til køretøjets registreringsnummer og vil blive placeret i forruden. Med TEU apparatet kan du fortsætte uden at stoppe ved betalingsterminalerne, da afgiften automatisk registreres. Dette giver dig nem og hurtig passage.

Rabatmuligheder
Det er muligt at opnå rabat i Frankrig, Spanien og Italien på specielle betingelser.
Rabatten afhænger af, hvilken motorvejsstrækning du benytter (gælder ikke i Italien), antal rejser pr. måned og strækninger.

RoLa Ökombi

Gælder kun for skandinaviske kunder, som har lastbiler.

Gennem FDE kan du booke den ‘Rollende Landstrasse’ og køre gennem Østrig med tog.
Se ruterne her.
 
Dine fordele:
  • Lavere brændstofforbrug og færre kørte kilometer
  • Lavere vejafgift
  • Intet forbud om natkørsel

Gælder for følgende strækninger:
  • Brenner-Wörgl
  • Salzburg-Trieste havn
  • Salzburg-Villach
  • Trento-Regensburg
  • Wells-Maribor
  • Wells-Szeged
  • Wörgl-Trento
Se køreplanerne her.

Find din kontaktperson her

Vores medarbejdere hjælper dig gerne videre
Kontaktcenter