Portugal - lettelser og fordele hele vejen gennem Europa

Portugal

Der skal betales vejafgift på det portugisiske vejnet. På nogle strækninger betales afgiften elektronisk.

FDE tilbyder at tage sig af kontakten med leverandøren, og registrering og fakturering i forbindelse med betaling af vejafgiften i Portugal.

Vi tilbyder Via-T, TEU og BI-model for betaling af afgiften i Portugal.

VIA-T

VIA-T er et elektronisk apparat der giver lastbiler en nem passage i de reserverede VIA-T baner. Her vil vejafgiften blive registreret elektronisk. VIA-T kan bruges på det meste af det spanske og portugisiske vejnet.

Sådan fungerer det
Apparatet installeres i forruden på dit køretøj. Med VIA-T apparatet behøver du ikke stoppe ved betalingsterminalerne, men kan køre gennem de reserverede kørebaner, hvor afgiften registreres automatisk. Det er en enkel og nem løsning for betaling af dine afgifter.

Sådan bestiller du apparatet
Apparatet lejes hos motorvejsselskabet, og når du bestiller det, skal du oplyse os om registreringsnummeret og antal aksler på det køretøj, der skal bruge apparatet. En kopi af køretøjets produktbeskrivelse og registreringsattest skal vedlægges ordren.

TEU

Dette apparat kan bruges som betalingsmåde i Portugal, Spanien, Italien, Frankrig, Østrig, A4 mellem Krakow og Katowice i Polen og i Liefkenshoektuennelen i Belgien. Flere lande vil løbende blive tilføjet.

Standard setup af dette apparat inkluderer Frankrig, Liefkenshoektunnel i Belgien og A4 i Polen. Andre lande kan tilføjes.

Sådan fungerer det
Apparatet vil bl.a. blive udstedt til køretøjets registreringsnummer og vil blive placeret i forruden. Med TEU apparatet kan du fortsætte uden at stoppe ved betalingsterminalerne, da afgiften bliver registreret automatisk. Dette giver dig nem og hurtig passage.

Rabatmuligheder
Det er muligt at opnå rabat i Spanien, Frankrig, og Italien på specielle betingelser. Rabatten afhænger af, hvilken motorvejsstrækning du benytter (gælder ikke i Italien), antal rejser pr. måned og strækninger.

BI-MODEL

BI-MODEL kan bruges som betalingsmåde i Spanien, Frankrig og i Liefkenshoektunnelen i Belgien. Derfor er BI-MODEL en god mulighed, hvis du kører i disse lande. Portugal kan føjes til aftalen.

Sådan fungerer det
BI-MODEL er et elektronisk apparat, der vil blive udstedt til lastbilens registreringsnummer. Med dette apparat kan lastbilen køre igennem Portugal, Spanien, Frankrig og Liefkenshoektunnelen i Belgien uden at stoppe for at betale vej-/tunnelafgifter. Alle betalinger registreres automatisk og giver en hurtig og nem passage.

Rabatmuligheder
Der kan opnås rabat i Spanien, Frankrig og Italien på visse betingelser. Rabatten afhænger af, hvilken motorvejsstrækning du benytter (gælder ikke for Italien), antal rejser pr. måned og strækninger.

Telepass SAT – én enhed til betaling af vejafgift i 18 lande

Med FDE’s elektroniske betalingsløsning bliver det hele lettere for dig. Med Telepass SAT er alt samlet i én enhed, så du kan betale vej- og broafgifter elektronisk i mange europæiske lande, uden at du skal have flere enheder til de forskellige lande, du kører i.

Med en Telepass SAT-enhed i bilen slipper du for unødige stop ved betalingsovergange, og du kan i stedet passere lige igennem og således rejse frit i det meste af Europa.

Enheden er nem at installere, kræver ikke omfattende teknisk viden og aktiveres hurtigt.

FDE’s Telepass SAT er altså særlig nyttig for dig, der opererer i flere lande, da den reducerer kompleksiteten ved at skulle håndtere forskellige vejafgiftssystemer og betalingsmetoder og sparer dig for meget administration. Afgifterne udregnes automatisk, og vi fakturerer til dig hver 14. dag.

Find din kontaktperson her

Vores medarbejdere hjælper dig gerne videre
Kontaktcenter