Polen - nem betaling af vejafgift

Polen

Der skal betales vejafgift på alle motorveje, motortrafikveje og landeveje for lastbiler med en maks. tilladt vægt på mere end 3,5 t og busser med mere end 9 sæder. Afgiften beregnes ud fra kørte kilometer og aksler.

FDE tilbyder at varetage kontakten til leverandøren, og registrering og fakturering i forbindelse med betaling af vejafgiften i Polen.

Bemærk: viaToll apparatet kan ikke bruges som betalingsmåde på A4 mellem Katowice og Krakow. Der kan vi tilbyde dig TEU.

ViaTOLL

Vejafgiften betales ved hjælp af det elektroniske apparat ViaTOLL. Vi tilbyder betalingskortet MS kort, som skal knyttes til ViaTOLL apparatet, så betalingen går gennem os.

Sådan fungerer det
Apparatet udstedes til køretøjets registreringsnummer og placeres i køretøjets forrude. Der kræves ingen yderligere installation. Apparatet beregner priserne baseret på kørte kilometer og antal aksler.

Sådan får du apparatet
Så snart du har modtaget MS kortet gennem os, kan du hente dit ViaTOLL apparat på et af ViaTOLL centrene. Se her hvor du kan hente apparatet.

Når du henter ViaTOLL apparatet, er det VIGTIGT at nævne, at apparatet skal knyttes til dit MS kort, så faktureringen går gennem FDE. Se vejafgifterne her. 

Se et kort over strækninger, hvor der skal betales afgifter her.

TEU

Dette apparat kan bruges som betalingsmåde på A4 i Polen mellem Krakow og Katowice, i Frankrig, Spanien, Italien, Portugal, Østrig og i Liefkenshoektunnelen i Belgien. Flere lande vil løbende blive tilføjet.

Standard setup af dette apparat inkluderer A4 i Polen, Frankrig og Liefkenshoektunnelen i Belgien. Andre lande kan tilføjes.

Sådan fungerer det
Apparatet vil bl.a. blive udstedt til køretøjets registreringsnummer og vil blive placeret i forruden. Med TEU apparatet kan du fortsætte uden at stoppe ved betalingsterminalerne, da afgiften bliver registreret automatisk. Dette giver dig nem og hurtig passage.

Rabatmuligheder
Det er muligt at opnå rabat i Frankrig, Spanien og Italien på specielle betingelser. Rabatten afhænger af, hvilken motorvejsstrækning du benytter (gælder ikke i Italien), antal rejser pr. måned og strækninger.

Find din kontaktperson her

Vores medarbejdere hjælper dig gerne videre
Kontaktcenter